Demà farem dissabte

Demà donarem sentit a la dita i farem dissabte. I no ens temptarà gens ni mica la mandra, perquè no és una elecció sinó una necessitat: en dotze mesos hem acumulat tanta porqueria que al final aquesta ens ha fet perdre el demà passat de vista i tothom sap que en un present sense futur no s'hi pot viure.
Per això agafarem el raïm i farem net. Amb cada gra ens empassarem frustracions personals i col.lectives, retallades, hipoteques impagables, feines perdudes... A aquestes alçades tenim prou estómac per això i més. Engolirem els corruptes, els ineptes, els mentiders i els lladres d'alta volada. I és tanta la brutícia que potser necessitaríem doblar les campanades, però com que això és impossible caldrà recórrer al cava i fer tirar avall el que ens resti, amb un bon glop.
I així ens retrobarem amb el demà passat. Alguns, els més aplicats en la neteja, ens llevarem diumenge amb l'estómac remogut i el cap tèrbol però amb la tranquil.litat que dóna tenir-ho tot ben endreçat. Amb la innocència renovada ens direm que a casa passarem el drap més sovint i que a fora podrem viure sense haver d'aguantar aquells a qui els agrada la merda, s'hi rebolquen i fins i tot n'escupen. I que així serà pels segles dels segles. Bon any net!

Publicat a EL 9 NOU, el 30 de desembre de 2011
Imatge: Banksy (www.banksy.co.uk)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada